pátek 23. ledna 2015

Moje první BROWNIES

Kdo by ho neznal? Je nabité čokoládou, lahodné, měkké a jeden kousek nikdy nestačí (i když to je trochu sporné - pro někoho je to příliš sladké, ale pro čokoholika, jak jsem já, není problém sníst půlku pekáčku!). Ochutnala jsem ho už několikrát a konečně jsem se rozhodla ho upéct doma.





Tahle dobrota pochází z Ameriky a podle mě je to jeden z nejlepších dezertů vůbec. Na internetu
jsem našla několik receptů, ale nejjednodušší a nejlépe vypadající byl od Kluků v akci.

Co budeme potřebovat?

300g čokolády (s hodně procenty kakaa)
200g másla
3 vejce
200g hnědého cukru
70g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva



A jak budeme postupovat?

Na vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem. Vyšleháme vejce s cukrem do hustší pěny (na stránkách kluků v akci se píše, že se vyšlehají vejce a pak až se přidá a zašlehá cukr, ve videu to ale dělají najednou a tak jsem to dělala i já). Do pěny postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva a stále šleháme. Když už to máme dobře ušlehané, vlijeme do pekáčku vyloženého pečícím papírem, který ještě namažeme máslem.



Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 160°C asi 30 minut. Já pekla kratší dobu - mám starou plynovou troubu a bylo to upečené už za 20 minut. Hlavně nezapomeňte - je důležité, aby bylo vevnitř brownies vláčné a měkké - pokud do něj píchnete špejli, musí vám na ní zůstat vlhké drobečky.
Povrch by měl být po upečení pevný a suchý.


Jak vidíte, mé brownies není sice nejkrásnější a výstavní (jak si můžete všimnout - nešlo ani nakrájet na úhledné kostičky), ale chuťově se mi povedlo na jedničku! Z čehož jsem měla vážně radost. Vnitřek byl přesně takový, jaký jsem si ho představovala, vláčný, měkký a nabitý čokoládou - nazvala bych to nebem v ústech. Takže pokud milujete čokoládu, rozhodně brownies vyzkoušejte!

Žádné komentáře:

Okomentovat