pondělí 30. listopadu 2015

Tipy na horory - 2.část

Vítám vás u dalšího článku o hororech. Představím vám další pětici filmů, které se mi líbily a podle mě stojí za shlédnutí a perfektně se hodí k chladným a pochmurným večerům, které právě teď panují.

Oni/USA, 2008
V tomto filmu sledujeme dvojici, která přijíždí ze svatby domů. Bohužel je nečeká odpočinek, ale noc plná hrůzy. Tři neznámí v maskách si je totiž vyhlédli, aby je terorizovali a už od jejich první návštěvy je jasné, že hlavní hrdiny neplánují nechat naživu. Nečekejte žádné fyzické násilí, jde tu spíš o psychický teror, který je mnohdy daleko děsivější. Kristen a James se budou muset snažit bránit ze všech sil, což nebude snadné.
Když jsem si tenhle film pustila poprvé, některé scény jsem přetáčela, protože jsem se na ně nedokázala dívat. Jsou filmy, které jsou opravdu drsné a snesu je. Ale tady jsem těžce nesla to, že dva lidé, kteří se milují, musí čelit zlu v podobě třech vyšinutých lidí a snažit se navzájem chránit. Podruhé s přítelem jsem film už viděla celý a po jeho konci mi ještě nějakou tu chvíli zůstal v hlavě...



Silent Hill /Kanada, Francie, Japonsko, 2006
Vsadím se, že tenhle film zná skoro každý, nebo o něm alespoň slyšel. Je natočen podle počítačové hry. Vypráví o ženě, která se vydá se svojí dcerou na místo jménem Silent Hill, protože právě tohle jméno její dcera volá ze snů. Silent Hill je na první pohled opuštěné městečko, které se samozřejmě opuštěně pouze "tváří". Hlavní hrdinku Rose v něm čeká spoustu nástrah v podobě různých roztomilých stvoření, které se rozhodně nechtějí kamarádit.
Moc se mi líbily efekty ve filmu a taky ta "stvoření", která hlavní hrdinku ohrožovala. Perfektně děsivé.






Sirotčinec/Španělsko, 2007
Příjemná španělská duchařina odehrávající se v sirotčinci na mořském pobřeží. Prostředí filmu se mi moc líbilo - jak vnitřní, tak venkovní. Hlavní hrdinka Laura, která sama v sirotčinci vyrůstala, se do něj vrací s manželem a synem, aby zde žila a otevřela ústav pro postižené děti. Ale jak dobře všichni víme - nic není jednoduché a nikdy není nic podle našich představ a stejně tak je tomu v tomto filmu.
Syn Laury se v novém bydlišti začne chovat zvláštně a započne tím koloběh událostí, které se v životě Laury stanou možná i osudnými...





Úsvit mrtvých/USA, Francie, Japonsko, 2004
Právě přišel čas na mé oblíbené zombíky! Nevím proč mám pro ně takovou slabost - jsou odporní, smrdí, jí lidi... Ale prostě je mám ráda a viděla jsem snad všechny zombie filmy a tenhle byl úplně první, který jsem se zombíky viděla.
Parta lidí, co se setkají při útěku, se snaží před pojídači lidského masa všemožně bránit a unikat. Schovají se do nákupního centra, kde se snaží spolu vyjít a vymyslet co bude dál. Rozhodnou se pro riskantní útěk, při kterém někdo přežije, někdo možná ne...
Mám v hlavě jednu větu a nejsem si úplně jistá, že je z tohoto filmu, ale rozhodně se sem hodí: "V pekle už není místo a satan nám posílá svý mrtvý..."



Jezero smrti /Velká Británie, 2008
Nevím, jestli mám tenhle tak zcela úplně nazývat hororem, je to spíš takový hororo-thriller :) Ale ten námět, děj a vše, co se ve filmu odehrává, rozhodně hororové je.
Na začátek chci ještě říct, že tenhle film na mě zapůsobil podobně jako Oni - po jeho skončení jsem na něj ještě nějakou chvíli myslela.
Steve se rozhodne vzít svou přítelkyni na víkend pryč z města k jezeru. Už v tu chvíli jsem si říkala, že to není dobrý nápad.. A dojde to i oběma hlavním hrdinům, když se dostanou do potyčky se skupinou teenagerů, kteří jsou nejen drzí a nevychovaní, ale hlavně pomstychtiví a agresivní. A u jezera v lese začíná boj o přežití.
Čím jsem starší, tím hůř snáším ve filmech násilí a v tomhle filmu je ho celkem dost. Ale i přesto ho doporučuju, možná bude i pro vás jedním z těch filmů, nad kterým budete přemýšlet...


Doufám, že vás alespoň jeden film zaujal a budu se těšit u dalšího filmového článku!

Žádné komentáře:

Okomentovat