pátek 20. listopadu 2015

OREO NUTELLA CHEESECAKE

Ačkoli si to mnozí nemyslí - mám zdravou dávku sebekritiky. Ano, opravdu. A proč tímhle začínám recept na cheesecake? Protože, jak následně uvidíte, není to rozhodně jeden z nejhezčích cheesecaků, který vaše oči spatří, ale ta chuť! Ta chuť ten vzhled zcela vykompenzuje! Jen vás na to upozorňuji, protože tentokrát chuť předchází krásu a já jsem si toho zcela vědoma.

Když jsem měla po dlouhých a náročných dnech v práci konečně volno, první co mě napadlo, bylo - mám čas něco upéct! Nebo prostě něco sladkého vytvořit, protože cheesecake, pro který jsem se rozhodla, není pečený.



Pokud si budete chtít tenhle čokoládou nadupaný a super kalorický "číský" dort udělat, budete potřebovat:
  • sušenky Oreo (nebo je můžete nahradit sušenkami z Lidlu, které jsou jim velmi podobné, jako jsem to udělala já - použila jsem dvě krabičky)
  • máslo
  • 3 kostky Lučiny
  • 1 mascarpone
  • 1 šlehačka
  • Nutella
  • něco na ozdobení
Jako první jsem si vyšlehala šlehačku a dala ji do ledničky. Sušenky jsem si dala do misky a rozdrtila je (přítel nedávno rozbil hmoždíř a tlouček, který z něj zbyl, se ukázal být velmi dobrým rozdrčovačem sušenek). Do nich jsem nalila rozpuštěné máslo - přesné množství nevím, je to tak nějak, aby se ty rozdrcené sušenky spojily. Tím se pak vyloží dortová forma, na jejíž dno jsem dala pečící papír. Na tenhle "základ" patří krém, který je naprosto jednoduchý - vznikne smícháním Lučiny, mascarpone, šlehačky a Nutelly. Na Nutelle rozhodně nešetřete - já dala do krému skoro půlku větší sklenice.
Takhle hotový cheesecake dáme vychladit, mně pořádně ztuhl až druhý den. Nakonec ho můžete něčím ozdobit, já to původně neměla v plánu, ale našla jsem doma zdobení, které se nakonec hodilo.

Po vychladnutí a nakrájení je ten správný čas na kousek vašeho vynikajícího domácího "číského" dortu a kafíčko - dobrou chuť!





2 komentáře: