neděle 19. dubna 2015

Koláč, čaj a kniha

Tak jako patří k levé ruce pravá nebo k fotoaparátu objektiv, tak k dobré knížce patří kousek domácího koláče a čaj (nebo samozřejmě také káva, že).

















V dnešní době se pořád za něčím ženeme. Za prací, za penězi, za zlevněným zbožím.. A proto bychom si měli občas udělat chvilku sami pro sebe, úplně vypnout, zaměstnat hlavu něčím jiným a příjemným.
Pro někoho je to horká vana, nějaká ta hodina strávená v posilovně (A cvičení funguje vážně skvěle - i mně! Ale o tom až někdy jindy.) nebo třeba práce na zahradě. Když je hezky, tak samozřejmě preferuju výlet, nějakou dlouhou procházku apod. No a pak jsou chvíle, kdy si udělám čaj, ukrojím kousek koláče a sednu si ke knížce.
Možná je to trošku staromódní, ale já to miluju.

A jeden takový koláč jsem upekla na víkend a dala si ho k čaji a své oblíbené Madeleine Wickhamové (Sophie Kinsella). Zrovna mám od ní rozečtené "Báječné mininakupování" ze série o shopaholičce Becky. Veselé a vtipné čtení stvořené pro jaro :)

Koláč je jednoduchý a strašně dobrý!



Budete potřebovat: 1kg měkkého tvarohu, vanilkový puding v prášku, tři lžíce šťávy z citronu, 120g cukru krupice, 2 vajíčka, malinový džem a maliny na ozdobu

Postup: Vajíčka s cukrem vyšleháme do pěny. V druhé misce utřeme do hladka tvaroh s pudinkem a s citronovou šťávou. Obě směsi opatrně spojíme a nalejeme do dortové formy vymazané máslem. Povrch uhladíme a naneseme na něj několik lžic malinového džemu a rozetřeme po povrchu. Pečeme v předehřáté troubě asi na 180 stupňů 50 minut. Po 50 minutách vypneme troubu a v otevřené necháme koláč "dojít" dalších deset minut. Po vychladnutí můžeme dozdobit malinami a nakrájet.

Hotovo, dobrou chuť! A nezapomeňte si k němu uvařit dobrý čaj nebo kávu :)

























 
 


Žádné komentáře:

Okomentovat