neděle 24. ledna 2016

Blešák aneb hodně muziky za málo peněz

Vždycky jsem toužila navštívit nějaký blešák. Pohrabat se ve starých věcech, najít nějaký poklad a přemýšlet komu asi patřil, co všechno se kolem něj dělo...
Jak velká byla moje radost, když jsem jeden takový blešák díky internetu objevila! Hned druhý den dopoledne jsme se na něj s přítelem vydali.


Vyrazili jsme dopoledne natěšení a zvědaví. A rozhodně jsme nebyli zklamaní.
Nejvíc času jsem asi strávila u knížek a u porcelánu. Ty staré soupravy konviček a šálků byly jako z pohádky.. Úplně jsem viděla, jak kdysi babičky našich babiček upekli bábovku a servírovali ji k čaji nebo kávě právě v jednom takovém nádherném servisu. S modrými kvítky, s růžovými, nebo i s puntíky..
Nádobí jsem ale odolala. Čemu jsem neodolala byla kniha - Milostný listář. Je to výběr milostné korespondence českých spisovatelů 19. a 20. století. Když jsem u pokladny vytahovala peněženku, paní si řekla o 5 korun a já na to "To jako vážně?". Takže si asi dokážete představit moje nadšení :)
Přítel si našel teploměr na maso za 25 korun, ze kterého měl taky radost. Jen měří v Fahrenheitech, ale to je detail :)
Kromě knížek a nádobí mě zaujaly taky retro židle, staré foťáky, lampy a lustry, stolky, absolutně krásný a velký ušák.. Prostě tam plánuju zajít ještě znovu a vše si pořádně prohlídnout, protože v zimě, jaká dnes byla, se tam nedalo dlouho vydržet. A hlavně - jsem zastánce takových míst, protože na nich koupíte originály s duší a příběhem, které nikdo jiný nemá a ještě k tomu za pár korun.

Takže blešákům zdar!




















3 komentáře:

  1. ja ako šálkomil ... hlavne šálky osobité a unikáty ... ja by som si tam zgustla ... u nás nič také nieje škoda bola by som tam stále ... i keď teraz tak rozmýšlam možná aj u nás v starej záložni by sa niečo našlo .. asi to tam pôjdem rešmejdiť .

    OdpovědětVymazat
  2. No to je úžasné místo, slintám tu u obrazovky...:)))

    OdpovědětVymazat